Hot stone massage

Neem een heerlijke hot stone massage bij the wax salon

Hot stone massage

Wist je dat Hot Stone massage een populaire manier is om te ontspannen? Even lekker relaxen met heerlijke oliën en verwarmde stenen.

Ben je gewoon even zat of vermoeid en wil je even ontspannen? Stap dan even uit de uit je de dagelijkse sleur? Dan is onze Hots Stone massage jouw redding. Het lekker ontspannen met warme stenen is misschien niet het allereerste waar je aan denkt, maar deze populaire behandeling kan zowel het lichaam als de geest kalmeren. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat is hot stone massage?

Het wordt steeds bekender in Europa, terwijl de massage met warme stenen in Azië en India al duizenden jaren wordt toegepast als een soort voorloper op de acupunctuur. Bij een Hot Stones massage draait het om de verbinding tussen jouw lichaam, geest en ziel. De stenen worden verhit en op bepaalde plekken van energiestromen en eventueel pijn plekken op het lichaam gelegd. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren en zorgen voor een intense diepe relaxatie. Hierdoor ontspan je en krijg je een energy boost.

Welke stenen worden gebruikt bij een Hot Stone Massage

Bij een massage worden platte, afgeronde door de natuur geslepen basaltstenen van verschillende formaten gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente dat warmte goed vasthoudt. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden. Door diverse afmetingen te gebruiken werkt de druk op de juiste plekken en de warmte van de stenen als een diepe massage. Zo bereik je met deze Hot Stones een diepere massage dan een normale ontspanningsmassage.

Hoe werkt een Hot Stone Massage?

Als je binnen komt liggen de lavastenen al op te warmen. Deze krijgen een warmwaterbad in de Hot Stone Heater. Na het omkleden neem je plaats op de heerlijke tafel en dan begint de ontspanning. Mens eigen wel even eerst ontdekken wat er allemaal met je gebeurt. Als je dit weet en je vragen zijn gesteld gaan we aan de slag. We leggen stenen op en naast je neer om lekker te wennen aan de warmte.  Dit zorgt ervoor dat je lichaam aan de warmte kan wennen en ontspant. Daarna wordt je lichaam ingesmeerd met een heerlijke olie die ervoor moet zorgen dat de vulkanische stenen goed en gemakkelijk over de huid glijden. De massage wordt uitgevoerd met de stenen en met de hand. We masseren met lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Indien noodzakelijk zullen we andere technieken toevoegen. Je kan hierbij denken aan trommelen op de steen of een afwisseling met koude stenen. Bij bijvoorbeeld pijnlijke plekken kunnen ervoor kiezen om de Hot Stones op deze bepaalde plek op het lichaam te plaatsen, zodat de warmte extra goed kan doordringen. Aan het einde van de massage zal je je ontspannen en vol energie de massagetafel verlaten!

Welke voordelen heeft een Hot Stone Massage 

Niet ieder lichaam is hetzelfde. Er zijn voordelen met de Hot Stone massage die voor iedereen hetzelfde zijn maar cliënten vertellen ook dat zij andere voordelen ervaren. Zoals een diepere slaap, minder pijn in gewrichten of spieren waar zij zich eerst niet van bewust waren. 

Het grote voordeel is dat het ontspant en het je lichaam weer in balans brengt. En daarnaast gaat het:

  • Je afvalstoffen afvoeren
  • Je organen stimuleren
  • Je spieren ontspannen
  • De bloedcirculatie verbeteren
  • Je meer energie geven

Rugpijn en Hot Stone Massage 

Vele met rugpijn zijn enthousiast over de Hot Stone massage. Onze speciale behandeling werkt namelijk goed tegen spierspanningen en rugklachten, maar denk ook aan artritis en sommige vormen van reuma.

Is de Hot Stone Massage voor Iedereen?

Het antwoord is helaas nee. Het is niet goed om een behandeling uit te voeren als er contra indicaties zijn. Denk hierbij aan: koorts of spataderen hebt. De Hot Stone massage lymfestroom kunnen activeren, waardoor het ook wordt afgeraden aan mensen met kanker. 

Daarnaast raden wij altijd aan om bij hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap eerst navraag doen bij een specialist (je huisarts)